Duiken in Zeeland

Zeeland is een populaire provincie onder de duikers. De wateren rondom de Zeeuwse eilanden zijn geweldig om in te duiken. Vooral duiken in de Oosterschelde en het Grevelingenmeer is prachtig!

Oosterschelde

Als u gaat duiken in Zeeland, is het zeker aan te raden om te duiken in de Oosterschelde. De diversiteit van de flora en fauna is er erg groot. Zo bevinden zich in de Oosterschelde meer dan 250 diersoorten. De temperatuur in de Oosterschelde kan verschillen van -2 graden in de winter tot 24 graden in de zomer. Dit is de oorzaak voor de verscheidene onderwaterseizoenen in de Oosterschelde. Tijdens het duiken kunnen de verschillende planten en dieren optimaal bewonderd worden. Door deze seizoenen zijn er door het jaar heen steeds weer andere dieren en planten te vinden. Er zijn veel mooie duiklocaties in de Oosterschelde. Voor meer informatie over deze duiklocaties, klik hier.

Bij het duiken in de Oosterschelde moet er wel rekening gehouden worden met stroming. Het is daarom belangrijk om van te voren te kijken op de getijdentabellen. Ook gelden er een aantal regels voor het duiken in de Oosterschelde. Het is namelijk verboden om dieren of planten uit het water mee te nemen. Hierdoor kunnen anderen ook de schoonheid in de onderwaterwereld van de Oosterschelde bewonderen. Daarnaast zijn er afspraken tussen duikers en beroepsvissers. Er zijn duikcorridors aangelegd, waar geen vistuig geplaatst mag worden.

Grevelingenmeer

Ook het duiken in het Grevelingenmeer is aan te raden als u gaat duiken in Zeeland. De Grevelingen was vroeger een zeearm, net als de Oosterschelde. Echter na de watersnoodramp in 1953, werd de Grevelingen door dammen afgesloten van de Noordzee en de Oosterschelde. Hierdoor verdween het getij. Echter, door de sluis in de Brouwersdam wordt het water in het Grevelingenmeer het hele jaar door ververst met het water uit de Noordzee. Door deze verbinding is het Grevelingenmeer een zoutwatermeer, waardoor er veel zeedieren en waterplanten te vinden zijn. Zo bevinden er zich veel kleine visjes, Anemonen en Schelpdieren tussen de stenen en de waterplanten. Het is dus zeker de moeite waard om hier te duiken. Daarnaast is het Grevelingenmeer één van de schoonste zoutwatermeren in Zuidwest-Europa. De duiklocaties in het Grevelingenmeer kunt u hier bekijken. 

Duikschool Voorburg

Onze duikschool bevindt zich in Voorburg Maar we gaan naast Vinkeveen ook regelmatig duiken in Zeeland. Het heeft een rijk onderwaterleven en helder water. Daarnaast zijn er goede faciliteiten aanwezig, zoals parkeerplaatsen, de mogelijkheid voor het vullen van de flessen en gevarieerde duiklocaties.