Duikuitrusting kopen

Bij de verschillende cursussen heeft u andere duikspullen nodig. Voor de PADI Open Water Diver-cursus heeft u een basisduikuitrusting met standaardaccessoires nodig. Deze duikspullen zijn bijvoorbeeld een masker, duikpak en ademautomaat.

Voor de PADI Advanced Open Water Diver-cursus gebruikt u de basisuitrusting, inclusief onderwaterkompas met andere specialistische duikspullen, zoals een duiklamp, droogpak, duikvlag of een onderwatercamera.

Bij de PADI Divemaster-cursus maakt u gebruik van alle duikspullen in de basisduikuitrusting en een aantal bijhorende accessoires. Voor deze cursus wordt aangeraden een eigen duikuitrusting te kopen, om de spullen beter te leren kennen en de duikvaardigheden te vergroten.

Bij het kopen van een duikuitrusting moet er rekening gehouden worden met de duikomgeving, waar u deze duikspullen gaat gebruiken. Sommige duikspullen kunnen in alle omgevingen worden gebruikt. Er zijn vier categorieën waarin de duikuitrusting in kan worden verdeelt.

-          Tropen

Deze duikuitrusting is geschikt voor helder water van 24 graden Celsius en warmer.

-          Gematigd water

Deze duikspullen worden gebruikt voor het duiken in water tussen de 15 en 24 graden Celsius.

-          Koud water

Deze duikuitrusting is bedoelt voor het duiken in water kouder dan 15 graden Celsius.

-          Technisch duiken

Dit zijn duikspullen die gebruikt worden door zeer ervaren duikers, die in een omgeving duiken die niet binnen de gangbare limieten vallen van het sportduiken.